Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Sárga borsó leves füstölt oldalassal

felvitel dátuma: 2012-02-21 16:14:31       mai nézettség: 2       nézettség: 3498
részletes recept
Sárga borsó leves füstölt oldalassal
Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 15 dkg sárgaborsó
  • 2 szál zöldség
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • babérlevél
  • 20 dkg füstölt oldalas (vagy  füstölt hús)
  • liszt
  • olaj
  • pirospaprika
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

 

  1. A füstölt húst kockázzuk fel, a borsót áztassuk be, a zöldségeket pucoljuk meg, és vágjuk kockára. Fokhagymát zúzzuk le.
  2. A füstölt húst felteszük főni 1 1/2 l vízbe, beleteszük a babérlevelet, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
  3. Ha a hús félig megfőtt, bezöldségeljük, és beletesszük a sárgaborsót is. Óvatosan sózzuk, mert a füstölt hús is sós. Borsozzuk.
  4. Amikor elkészül, vékonyan berántjuk.
  5. Ha valaki szereti, kicsi tejfölt is tehet a levesbe, de anélkül is finom.
Szakács: Dézi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

3/10 vidajános 2013 január 2

feltttem a szalonnát kis sonkát zsirjára sútőttem bele kétfej hagymát 2gerezd fokhagymát 3marék leves zőldséget kicsit pároltam ráa feles borsot kevés paprikár 2litervizet mikor puha két marék apro tésztát étel izesitőt ,,,ée kész

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*