Nagyon gusztusos leves, szerintem fogyókúrára is szuper.
Hozzávalók:
2-3 e.kanál étolaj
3 gerezd fokhagyma
2 e.kanál liszt
1-2 fej saláta külső keményebb levele./10-15 levél/
2 kanál tejföl +1 teéskanálnyi étkezési keményítő
4 tojás
Só
Ecet
Elkészítés: Olaj+lisztből rántást készítünk .Beldobjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk és a megmosott salátaleveleket beletesszük
Ha forr ,csökkentjük alatta a hőt és beleütjük a tojásokat
Pár percig nem keverjük,hogy egyben maradjanak.
Közben a tejfölt 1 dl vízzel , a keményítővel elkeverjük és hozzáöntjük a forrdogáló leveshez .
Ízesítjük még sóval,és ecettel ízlés szerint.
Szerintem hidegen a legfinomabb,de melegen is kitűnő.
Szoktak mellé kenyeret is enni,de ez is ízlés dolga. Nálunk ez nyári leves,mert előző nap készül és a hűtőböl hidegen esszük .
A saláta közepét tojásos nokedlival második fogásnak esszük
Nagyon gusztusos leves, szerintem fogyókúrára is szuper.
Igen. Én már készítettem pitypang levéllel,csalán levéllel ,medvehagyma levéllel is ,de ez biztosan rémisztően hangzik. Bár a barátnőm szerint ez is . Fogyókúra esetén csak 1/2-ed evőkanál lisztet pirítsunk /kell a az íze bele/dobjuk rá a fokhagymát, A akkor étkezési keményítőből több kell. Ha valaki nem szereti az intenzív f. hagyma ízt tálaláskor fokhagyma ecetet tegyen bele.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.