1 fej fejessaláta
1,5 l, vagy 1,8 l víz ( attól függ, milyen sűrű levest akarok)
1 dc tejszín
1 tojássárgája
2 evőkanál rétesliszt
25 gr vaj
só ízlés szerint
Nagyon szeretem a fejessaláta ízét főzve is, de a főtt salátalevelek állagát nem. Épp ezért ezt a módszert alkalmazom amióta először főztem ezt a levest, mint ifjú feleség.
A megtisztított fejessalátát a vízben, amit egy kissé megsóztam, megfőzöm, 10 percig hűlni hagyom, majd leturmixolom. A tejszínt a tojássárgájával, a liszttel szintén összeturmixolom, és állandó kevergetés közben a salátához keverem. Visszahelyezem a tűzhelyre, hozzákeverem a vajat, ízlés szerint megsózom, és állandó keverés közben felforralom. A leves ezzel kész is van.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.