Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Sakktorta

felvitel dátuma: 2011-12-11 11:28:55       mai nézettség: 1       nézettség: 3615
részletes recept
Sakktorta
Hozzávalók 12 személyre:

14 tojás, 14 evőkanál cukor, 13 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1-1 evőkanál víz, és kakaópor. A tepsi kikenéséhez, zsiradék és liszt.

A krémhez: 1 csomag csokoládé puding, 4 dl tej, 4 evőkanál cukor, 25-25 dkg margarin és porcukor, 10 dkg darált dió, 1 evőkanál rum, 1 csomag vaniliáscukor

A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 2 dkg vaj, 10 dkg fehér marcipán

Előkészületi idő: 180 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból sütünk 1  fehér, és 1 csokis piskótát. Ha kihűlt olyan széles csíkokra vágjuk,amilyen magas a tészta. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és kihűlt krémmel összedolgozzuk, majd a diót is hozzáadjuk. Egy 24 cm-es tortaformát elkezdünk a tésztával kibélelni. Egy sor csokis piskóta, ezt megkenjük a krémme, egy sor fehér piskóta, krém, csokis, ezt addig folytatjuk, amíg a forma megtelik. A tetejét megkenjük a krémmel, és most a fehér piskótával kezdünk, majd a harmadik sort megint a csokissal. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és legalább 3 órán keresztül hűtőben dermesztjük. Kivesszük a formából, leöntjük csokimázzal, és 3x3 cm-es marcipánlapokkal díszítjük. Így kívül és belül is sakk lesz. Marcipánból készült sakkfigurákat tszünk a tetejére.

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2011 december 11

Fantasztikus!Gratulálok ,nagyon ötletes

0/10 kautz1009 2011 december 20

Nagyon klassz!!Gratulálok!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*