Fantasztikus!Gratulálok ,nagyon ötletes
14 tojás, 14 evőkanál cukor, 13 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1-1 evőkanál víz, és kakaópor. A tepsi kikenéséhez, zsiradék és liszt.
A krémhez: 1 csomag csokoládé puding, 4 dl tej, 4 evőkanál cukor, 25-25 dkg margarin és porcukor, 10 dkg darált dió, 1 evőkanál rum, 1 csomag vaniliáscukor.
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 2 dkg vaj, 10 dkg fehér marcipán
A tészta hozzávalóiból sütünk 1 fehér, és 1 csokis piskótát. Ha kihűlt olyan széles csíkokra vágjuk,amilyen magas a tészta. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és kihűlt krémmel összedolgozzuk, majd a diót is hozzáadjuk. Egy 24 cm-es tortaformát elkezdünk a tésztával kibélelni. Egy sor csokis piskóta, ezt megkenjük a krémme, egy sor fehér piskóta, krém, csokis, ezt addig folytatjuk, amíg a forma megtelik. A tetejét megkenjük a krémmel, és most a fehér piskótával kezdünk, majd a harmadik sort megint a csokissal. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és legalább 3 órán keresztül hűtőben dermesztjük. Kivesszük a formából, leöntjük csokimázzal, és 3x3 cm-es marcipánlapokkal díszítjük. Így kívül és belül is sakk lesz. Marcipánból készült sakkfigurákat tszünk a tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.