Nagyon-nagyon guszta! Erre jókat lehet inni szilveszterkor a lerészegedés veszélye nélkül.)))!
50 dkg finom liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kk. kristálycukor
1,5 kk.só
2 ek.étolaj vagy libazsír
A töltelékhez:
30 dkg trappista sajt
2 szál parasztkolbász
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
1 ek.szezámmag
1 ek.lenmag
Előkészítés: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. Nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük.
A kifliket megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.