Nagyon guszta, szeretem!
½ csomag tészta
1 ek. olivaolaj
3,5 dkg fehér tönkölyliszt
2,5 dl tej
3 dkg füstölt sajt
1 ek. kefír (opcionális)
só
frissen őrölt fehér/színes bors
A tésztát megfőzzük a csomagoláson leírtak alapján.
A sajtot lereszeljük.
Elkészítjük a besamelt: A tejet felforraljuk. A vajat egy edényben felhevítjük, beletesszük a lisztet és világos rántást készítünk. Lassan, folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a tejet és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a kefírt.
A tésztát leszűrjük, meglocsoljuk kevés olivaolajjal és összekeverjük.
A tányért felmelegítjük, rászedjük a tésztát és a szószt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.