Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » sajtszószban sült palacsinta:

felvitel dátuma: 2012-01-31 14:26:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1515
részletes recept
sajtszószban sült palacsinta:
Hozzávalók 4 személyre:

hozzávalók:3 tojás,18 dkg. liszt,1 vöröshagyma,25 dkg. sajt,8 dkg. margarin, + a sütőtál kenéshez.8 szelet sonka,2.5 dl. husleves/ kockából/,, őrölt bors,4.5 dl. tej.+ kevés szódavíz a palacsintához.

8 szelet sajt.

Előkészületi idő: 2 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

elkészítés2.5:dl.  tejből, a tojásbol,és a lizből palacsinta tésztát készítünk,egykis szóda vízzel higítva. Egy kevés olajon kisütjük a palacsintákat,/kb. 8 db./mindegyikre 1-1 sonka szeletet terítünk.Én piknik sonkát szoktam venni, vagy főtt tarját, és vékonyra szeleteltetem.Közben elkészítjük  a sajtszószt. Egy kevés hagymát fele margarinon üvegesre pároljuk,megszórjuk 3 dkg, liszttel,picit sütjük,majd felengedjük az előre elkészített levessel, 2.5 dl. tejjel, állandóan kevergetve felfórraljuk,és alacsony hőfokon 5 percig főzzük.Hozzá adunk 5 dkg. reszelt sajtot, sóval, borssal ízesitjük A palacsintákat a sajttal feltekerjük, agy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, maj szép sorba rakjuk a palacsintákat.Meglocsoljuk a sajtszósszal,meghintjük reszelt sajttal,és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.kifelejtettem a nyolc szelet sajtot amit a sonkára terítünk,és úgy csavarjuk fel.És a palacsinta tésztába reszelünk sajtot,és hagymát, úgy sütjük meg.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

5/10 kata 2012 február 2

Biztos finom, ki fogom probalni.

0/10 marika 2012 november 24

ez fantasztikusan jól hangzik!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*