Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Sajtos-sonkás tekercs

felvitel dátuma: 2019-01-28 21:10:04       mai nézettség: 3       nézettség: 864
részletes recept
Sajtos-sonkás tekercs
Hozzávalók 1 személyre:

A tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
1 tk olaj
1 tk citromlé

A kenéshez :
1 ek tejföl
1 mk piros paprika
A töltelékhez:

1 közepes fej hagyma

1 ek étolaj
20 dkg főtt sonka 
15 dkg bécsi szelet
2 tojás
15 dkg reszelt sajt 
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrtam úgy, hogy nyújtható, közepesen kemény tésztát kaptam, majd egy órát pihentettem.
Ezalatt megtisztítottam és apróra vágtam a vörös hagymát, kis olajon lassan párolni kezdtem.
Közben felvágtam a sonkát , szintén apróra, ezt is hozzáadtam a fűszerekkel együtt..
Öntöttem alá egy kis vizet, és úgy negyedórát pároltam – amíg az összes víz elpárolgott, és a hagyma is megpuhult.
Elzártam alatta a gázt, és felvertem a két tojást sóval, borssal, kis őrölt köménnyel, reszeltem bele jócskán szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is. 
Összekevertem, és visszatértem a tésztához.
Jól lisztezett deszkán kinyújtottam egészen vékonyra, téglalap alakúra, és leraktam bécsi szeletekkel úgy, hogy a széleken kb. 3 centit üresen hagytam.
A sonkaszeleteken szétterítettem a tölteléket, erre pedig rásimítottam a sajtos tojásokat. Feltekertem paprikás tejföllel lekentem , és előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöttem.
Úgy tíz perc múlva szeleteltem, mindenki örömére

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*