A tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
1 tk olaj
1 tk citromlé
só
A kenéshez :
1 ek tejföl
1 mk piros paprika
A töltelékhez:
1 közepes fej hagyma
1 ek étolaj
20 dkg főtt sonka
15 dkg bécsi szelet
2 tojás
15 dkg reszelt sajt
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrtam úgy, hogy nyújtható, közepesen kemény tésztát kaptam, majd egy órát pihentettem.
Ezalatt megtisztítottam és apróra vágtam a vörös hagymát, kis olajon lassan párolni kezdtem.
Közben felvágtam a sonkát , szintén apróra, ezt is hozzáadtam a fűszerekkel együtt..
Öntöttem alá egy kis vizet, és úgy negyedórát pároltam – amíg az összes víz elpárolgott, és a hagyma is megpuhult.
Elzártam alatta a gázt, és felvertem a két tojást sóval, borssal, kis őrölt köménnyel, reszeltem bele jócskán szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is.
Összekevertem, és visszatértem a tésztához.
Jól lisztezett deszkán kinyújtottam egészen vékonyra, téglalap alakúra, és leraktam bécsi szeletekkel úgy, hogy a széleken kb. 3 centit üresen hagytam.
A sonkaszeleteken szétterítettem a tölteléket, erre pedig rásimítottam a sajtos tojásokat. Feltekertem paprikás tejföllel lekentem , és előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöttem.
Úgy tíz perc múlva szeleteltem, mindenki örömére
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.