A tésztához:
500 g liszt
250 g vaj
1 tk só
2 tojás
1 ek tejfol
késhegynyi sutopor
A toltelékhez:
150 g trappista sajt
fustolt kolbász (lehet nem fustolt kolbász is)
Tetejére:
1 tojás
durvára orolt komény
A tészta hozzávalóit osszegyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk.
Nagyobb méretu pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. Minden korong kozepébe kevés reszelt sajtot és egy darabka kolbászt teszunk. Félbehajtjuk és a széleket jól osszenyomkodjuk.
Sutopapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejuket megkenjuk tojással és megszórjuk koménnyel.
220 fokra elomelegített sutoben 20-25 perc alatt megsutjuk. (Figyeljunk oda, mert lehet, hogy kevesebb ido is elég neki!)
(Eredeti recept: citromhab)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.