Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » SAJTOS-KOLBÁSZOS CSIGA

felvitel dátuma: 2012-01-20 19:49:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1498
részletes recept
SAJTOS-KOLBÁSZOS CSIGA
Hozzávalók 5 személyre:

Tésztához:

         50 dkg liszt

         2 ek napraforgó olaj

          10 dkg reszelt sajt

         2 tk , 2 tk. pirospaprika

          1 tojássárgája

           2,5 dltej.  2,5 dkg élesztő

 Krémhez:

10 dkg füstölt kolbász  (v. lehet akár füstölt párizsi is)

fél tömlős sajtkrém (v. egy 25 dkg-os mascarponeén ezt használtam)

1 cs. Brindza juhtúró

2 ek tejföl

, bors

fél fokhagyma

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

A liszthez hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, az olajat, a sajt felét, valamint a tojássárgátAz élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a tésztához.A tésztát egy órán át kelesztjük.

Közben megcsináljuk a krémet: a kolbászt  nagyon apróra vágjuk, v. robotgéppel összeaprítjuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a sajtkrémet (v. a mascarponet), a juhtúrót,  a tejfölt, sót, borsot.

A megkelt tésztát kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük, mint egy piskótatekercset, majd karikákat szeletelünk, kivajazott-lisztezett (v. sütőpapírral kibélelttepsire tesszük. Megkenjük a csigák tetejét a tojásfehérjével, a maradék reszelt sajtot is rászórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon  megsütjük.

Szakács:


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=5902/sajtos-kolbászos csiga

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*