Tésztához:
50 dkg liszt
2 ek napraforgó olaj
10 dkg reszelt sajt
2 tk só, 2 tk. pirospaprika
1 tojássárgája
2,5 dltej. 2,5 dkg élesztő
Krémhez:
10 dkg füstölt kolbász (v. lehet akár füstölt párizsi is)
fél tömlős sajtkrém (v. egy 25 dkg-os mascarpone – én ezt használtam)
1 cs. Brindza juhtúró
2 ek tejföl
Só, bors
fél fokhagyma
A liszthez hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, az olajat, a sajt felét, valamint a tojássárgát. Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a tésztához.A tésztát egy órán át kelesztjük.
Közben megcsináljuk a krémet: a kolbászt nagyon apróra vágjuk, v. robotgéppel összeaprítjuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a sajtkrémet (v. a mascarponet), a juhtúrót, a tejfölt, sót, borsot.
A megkelt tésztát kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük, mint egy piskótatekercset, majd karikákat szeletelünk, kivajazott-lisztezett (v. sütőpapírral kibélelt) tepsire tesszük. Megkenjük a csigák tetejét a tojásfehérjével, a maradék reszelt sajtot is rászórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.