1/2 kg mirelit leveles tészta
6 db virsli
12 szelet bacon
15 dkg trappista
1 tojás
szezámmag
A mártogatóshoz:
1 dl ketchup
2 evőkanál mustár
1 fej vöröshagyma
1 db chili paprika
Előkészítés: A tésztát felengedjük, ha nem lapokban van akkor vékonyra kinyújtjuk és 6 téglalapot vágunk belőle a virsli hosszának megfelelően. A hagymát és a chilit apróra vágjuk.
Elkészítés: A virsliket hosszában bevágjuk. A nyílásba vékony sajtszeletet teszünk és a virsliket 2-2 szelet baconbe csavarjuk. A betekert virsliket a tésztalapokba göngyöljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal. Sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. A szószhoz: A ketchupot elkeverjük a mustárral, az apróra vágott hagymával és chilivel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.