20 g olaj
20 g cukor
20 g só
20 g éleszto
380 ml langyos víz
260 g rétesliszt
440 g finomliszt
A kenéshez:
tojás
A toltelékhez:
8 db virsli
200 g félkemény sajt
A tészta hozzávalóit kenyérsutogépben megdagasztjuk és hagyjuk megkelni. Fontos, hogyha gépben dagasztunk, alulra keruljon minden folyékony hozzávaló! Akinek nincs kenyérsutogépe, az simán osszekeverheti a hozzávalókat egy tálban, letakarhatja és 1 órát kelesztjuk langyos helyen. A megkelt tésztát 2 egyenlo részre osztjuk, mindkét részt kinyújtjuk kb. 35 cm átméroju korre. A koroket 8-8 cikkre (én 16felé szeleteltem 1 cipót) vágom. Egy cikk vastagabb felére 1 fél (nekem karika) és egy csík (nekem kocka) kerult. Ezeket kiflivé tekerem és sutopapíros tepsibe rakom. Bekapcsoljuk a sutot, addig a tészta pihen. A kifliket lekenjuk tojással (szórhatunk rá magokat vagy sajtot) és ekkor beletesszuk a 180 fokos elomelegített sutobe 20 percre.
TIPP: Ha nincs otthon virsli, tehetunk bele szalonnakockákat, kolbászkarikákat, sonkakockákat.
(Eredeti forrás: olcso-receptek.hu)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.