Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Sajtos vajas csigák

felvitel dátuma: 2015-09-05 09:04:11       mai nézettség: 2       nézettség: 1324
részletes recept
Sajtos vajas csigák
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

50 dkg liszt

2 tojás

2 csapott evőkanál cukor, 1 tk ,

5 dkg friss élesztő

3 dl tej

2 evőkanál vaj

A töltelékhez:

10 dkg füstölt sajt

10 dkg trappista sajt

3 evőkanál vaj

2 tojás

ízlés szerint

A tetejére:

1 evőkanál szezámmag

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A élesztőt egy kiskanál cukorral, kevés langyos tejjel meleg helyen duplájára kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, 2 vajat, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk.

A töltelékhez valókat, a kétfajta sajtot, a lágy vajat, a tojásokat és kevés sót alaposan összekeverünk. Megkenjük vele a tésztát, majd feltekerjük, és csíkokat vágunk belőle. Olajozott-lisztezett tepsibe fektetjük, megszórjuk szezámmaggal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*