A tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
2 csapott evőkanál cukor, 1 tk só,
5 dkg friss élesztő
3 dl tej
2 evőkanál vaj
A töltelékhez:
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
3 evőkanál vaj
2 tojás
só ízlés szerint
A tetejére:
1 evőkanál szezámmag
Elkészítése:
A élesztőt egy kiskanál cukorral, kevés langyos tejjel meleg helyen duplájára kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, 2 vajat, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A töltelékhez valókat, a kétfajta sajtot, a lágy vajat, a tojásokat és kevés sót alaposan összekeverünk. Megkenjük vele a tésztát, majd feltekerjük, és csíkokat vágunk belőle. Olajozott-lisztezett tepsibe fektetjük, megszórjuk szezámmaggal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.