Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Sajtos tejszínes rakott csirke

felvitel dátuma: 2011-09-18 08:41:40       mai nézettség: 1       nézettség: 2391
részletes recept
Sajtos tejszínes rakott csirke
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg csirkemell-filé
pici olaj a jénai kikenéséhez,
25 dkg kemény sajt
2,5 dl tejszín
a panírozáshoz liszt, tojás, prézli

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Mivel a csirkemell, ha kirántjuk, pár órán belül kemény lesz, inkább ezt a receptet választottam, még másnap is finom puha és szaftos a husi.

Szokásos módon sózzuk és panírozzuk a vékony szeletekre vágott csirkemellet, vagy csak prézlibe nyomkodjuk, majd a kiolajozott jénai tálba rakunk egy sor panírozott húst, ráreszelunk egy réteg sajtot, és így rétegezzük, amíg van husink.

Tetejére reszelt sajtot teszünk, ráöntjük a tejszínt, fedő alatt kb. 35-40 percig sütjük, majd tető nélkül pár percig pirítjuk. Egy hurkapálcikával ellenőrizhetjük, puha-e.
Kiadós, egyszerű, ízletes ebéd.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kercsike 2011 szeptember 24

Anna! Ez valóban ízletes és nem száraz husi lehet, ki fogom próbálni!

10/10 marika 2013 március 23

nagyon ízletes lehet!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*