Anna! Ez valóban ízletes és nem száraz husi lehet, ki fogom próbálni!
1 kg csirkemell-filé
pici olaj a jénai kikenéséhez, só
25 dkg kemény sajt
2,5 dl tejszín
a panírozáshoz liszt, tojás, prézli
Mivel a csirkemell, ha kirántjuk, pár órán belül kemény lesz, inkább ezt a receptet választottam, még másnap is finom puha és szaftos a husi.
Szokásos módon sózzuk és panírozzuk a vékony szeletekre vágott csirkemellet, vagy csak prézlibe nyomkodjuk, majd a kiolajozott jénai tálba rakunk egy sor panírozott húst, ráreszelunk egy réteg sajtot, és így rétegezzük, amíg van husink.
Tetejére reszelt sajtot teszünk, ráöntjük a tejszínt, fedő alatt kb. 35-40 percig sütjük, majd tető nélkül pár percig pirítjuk. Egy hurkapálcikával ellenőrizhetjük, puha-e.
Kiadós, egyszerű, ízletes ebéd.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.