nagyon jó!
(hagyományos, kézi összeállítás)
- A langyos tejbe beletesszük a cukrot, élesztőt és 2 evőkanál lisztet. Felfuttatjuk.
- Az átszitált lisztbe belekeverjük a sót, közepébe mélyedést csinálunk, és beletesszük a tejfölt, a tojás sárgáját és az élesztős tejet. Félkészre összeállítjuk, és beleöntjük részletekben az olvasztott vajat/margarint. Kidolgozzuk, de nem fontos hólyagosnak lennie.
- Fél centiméter vastagra nyújtjuk, meghintjük a sajt és a szezámmag 1/4 részével, majd hajtogatjuk. (Felső harmadot középre, alsó harmadot fölfelé középre, majd balról jobbra és jobbról balra.)
Letakarva 15 percig kelesztjük.
- A 15 perc letelte után újra kinyújtjuk, újra szórjuk sajttal és szezámmaggal, hajtogatjuk, 15 perc pihentetés. Nyújtás - szórás - hajtogatás - pihentetés = összesen háromszor.
- Végül kb. 1 cm vastagra nyújtjuk (fel fog emelkedni).
Tetejét lekenjük tojásfehérjével, meghintjük a maradék sajttal, szezámmaggal. Éles késsel kockákra, vagy hosszúkás stanglikra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés: A bemutató képen 1 cm vastag és hosszabb, valamint vékonyabb 2-3 mm vastagra nyújtott kivitel látható. (A puhasága mindenképpen megmarad.)
I. kép – kicsit rövidebbre vágva, majdnem kocka alak.
II. kép – sajt nélkül: Sós-szezámmagos párnácskák (a tésztát rombusz alakúra vágjuk).
(Recept variáció - Eredeti recept: Sajtos, tökmagos stangli – ChefViki, köszönöm.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.