Sajtos, sonkás, medvehagymás göngyölt csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell filé
20 dkg trappista sajt
4-5 levél medvehagyma
10 dkg füstölt sonka
1 cs szeletelt bacon

őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk,sózzuk,megszórjuk szárnyas fűszerrel. A trappista sajtot lereszeljük a medvehagymát apróra a sonkát kis kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával,hagymával. Ízesítjük sóval,őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. Minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkolunk. A “göngyölegeket” szorosan alufóliába csavarjuk,tepsibe vagy sütőrácsra  tesszük és  előmelegített sütőben kb 20 percet sütjük  után kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe amíg szép piros színt kap. Párolt zöldséget készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!