A tésztához
500 g fehér liszt
100 g puha vaj
250 ml tej
1 evőkanál só
7 g friss élesztő
1 teás kanál cukor
A töltelékhez
500 g zakuszka házilag készítettem
1 csomag snidling
200 g reszelt sajt
1 nagy csipet só
Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és néhány perc alatt felfuttatjuk.
2.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a puha vajat és az élesztős tejet. Puha tésztát dagasztunk belőle, ezután meleg helyen, 45 percig kelesztjük. A zakuszkát kikeverjük a felaprított snidlinggel és egy kevés sóval. A sajtot lereszeljük.
3.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a zakuszkával, és megszórjuk a reszelt sajttal. Szorosan feltekerjük, ezután 2-3 cm egyforma részre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és további 20 percig pihentetjük.
4.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.