Féladagnyi tésztához:
25 dkg liszt
13 dkg vaj
1 dl natúr joghurt
10 dkg finomra reszelt, karakteres ízu sajt
só, bors
Tetejére:
1 tojássárgája
A lisztet késes betétu robotgéppel vagy hideg ujjakkal osszemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a sajtot, a joghurtot, sózzuk, borsozzuk.
Fél órára hutobe tesszuk pihenni.
4 részre vágjuk a tésztát, és sutopapíron egyenként 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Ha téglalap alakúra nyújtjuk, konnyu lesz vele dolgozni. Jon a vonalzó: ráfektetjuk a tésztára, és mellette éles késsel vékony csíkokra vágjuk a tésztát. Egyenletes, szép lesz.
Kicsit széthúzzuk a csíkokat, nehogy osszesuljenek. Tetejét lekenjuk tojássárgájával és elomelegített sutoben 180 fokon aranyszínure sutjuk 10-15 perc alatt. Figyeljunk rá, mert gyorsan sul!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.