Hozzávalók: a pogácsához
50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag suto por
1 kaves kanal so
annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon
1 tojas a keneshez
a pizzáscsigához:
50dkg liszt
1csipet cukor
1 teáskanál só
1ek olaj
2.5dlvíz
3dkg élesztő
pizzaszósz( én sűrített paradicsomba teszek oregánót,,fokhagymát)
1fej vöröshagyma
párizsi
A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek.
Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a teszta osszealljon.
Ket ujjnyi vastagra nyujtjuk (en sokszor csak a kezemmel lelapitom, es kicsi pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk.
Felvert tojassal megkenjuk es nagyszemu so kristalyokkal es komenymaggal megszorjuk.
Nagyon forro sutoben arany szinure sutjuk.
Pizzáscsiga: az élesztőt a langyos vízbe feloldom. A lisztet cukrot sós beleteszem egy edénybe és ráöntöm az élesztős vizet + olajat és összegyúrom. Hagyom a tésztát 1órán át kellni. Eközbe a hagymát apró kockákra szelem a fokhagymát megpuculom összetöröm a parizelt is felkockázom és a sűrített paradicsomba kavarom az oregánóval együtt. Ha megkellt a tészta kinyújtom téglalap alakúra. A kinyújtott tésztára rákenyem a szószt és a tésztát összetekerem a szélességénél. Így egy hosszú rudat kapok! Ezt felszelem és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a csigákat. Előmelegített sütőben 180fokon megsütjük aranybarnára.
tehetünk rá sajtot is ki hogy szereti :D
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.