Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Sajtos pogácsa az igazi Nagyis Csilditől

felvitel dátuma: 2020-11-11 21:23:26       mai nézettség: 4       nézettség: 1724
részletes recept
Sajtos pogácsa az igazi Nagyis Csilditől
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg  liszt

1/2  kg  hideg vaj

5  nagy evőkanál tejföl

 2  dl tej

1  kiskanál cukor

5  dkg élesztő

 2 dkg  só

40 dkg  sajt, reszelve  trappista, én füstölttel csináltam.

lehet még szezám mag ,chia mag ,kömény ,ki mit szeret

          2 tojás

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Felfuttatjuk az élesztőt langyos tejben a  cukorral. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a sót és összekeverjük. Tegyük a közepébe  a hozzávalókat: 1 tojás sárgáját, 1 egész tojást, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát. Ezt nem szükséges nagyon kidagasztani, jobb, ha maradnak benne kis vaj darabkák. A tésztának nem szabad keménynek lenni a végén, inkább olyan közepesen puhának. Ha úgy érezzük, hogy kemény, tegyünk hozzá még egy kevés tejfölt. Ha elkészült letakarjuk egy  órát pihentetjük. Kinyújtjuk, a közepét megszórjuk sajttal, két oldalról behajtjuk, az első hajtás után megint megszórjuk sajttal, behajtjuk a másik felét, majd kettéhajtjuk. Fél órát pihen, majd még kétszer ismételjük a hajtogatást. Fontos hogy mindig ugyan azon oldalakról csináljuk a hajtogatást.

A végén 2 cm vastagra nyújtjuk, rácsosra bevagdossuk, kiszaggatjuk. A tetejére a tojás fehérjét rákenjük és reszelt sajtot szórunk rá,én magvakat is raktam most.

Sütőben 15 percig sütjük, 200 fokon .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*