Nagyon szép a pogid!
60 dkg liszt
25 dkg Ráma
2 tojás+1 a kenéshez
2dl tejföl
15dkg sajt
3 kávéskanál só
5 dkg élesztő
1dl tej
pici cukor
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, elkeverjük a sóval majd az élesztővel, tojással tejföllel jól összegyúrjuk. Negyed órát kelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk, 5 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk. Vékonyan zsirozott tepszibe sorba rakjuk, de hagyjunk helyet mert a sütőben fog igazán kelni! Tojással lekenjük, sajtal megszórjuk, és HIDEG sütőbe tesszük, közepes lángon 180-200 fokon sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.