Szeretem a perecet, ugyan úgy mint Te én is kisütöm külön a picuri kis darabkákat, a gyerekek szeretik, szépek lettek.
50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
1 db tojás
1 teáskanál só
2 dkg szalalkáli
1/2 evőkanál tej
1 tojás a kenéshez.
A szalalkálit a tejben megáztatjuk, majd az összetevőket összegyúrjuk.Jó keményre készítsük!
2 órát pihentetjük., majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk., perecszaggatóval kiszaggatjuk.Tojással megkenjük, sajttal meghintjük, forró sütőben megsütjük.
A recept Péter Jánosné Esély süteményeskönyvéből való.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.