Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » SAJTOS NOKEDLI

felvitel dátuma: 2013-06-22 20:48:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1308
részletes recept
SAJTOS NOKEDLI
Hozzávalók 4 személyre:

·                     30 dkg liszt

·                     3 db tojás

·                     1dl tej

·                     1dl szódavíz

·                     1 kk tengeri só + 1 csapott ek a főzővízhez

·                     frissen őrölt bors

·                     15-20 dkg edami, ementáli, vagy más hasonló típusú sajt, csak ne füstölt legyen!

·                     2 ek vaj

·                     1 nagy fej vöröshagyma

·                     10 dkg húsos füstölt szalonna

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Egy nagy fazékban vizet forralunk, és teszünk bele 1 evőkanál sót
A lisztet egy nagy tálba szórjuk, hozzáadjuk a 1 kk sót, a tojásokat, tekerünk egy kis borsot, majd fakanállal nagyjából összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, szódavizet, és összekeverjük. Csak annyira kell elkeverni, hogy nagyjából egynemű, éppen hogy csomómentes legyen, mert ha nagyon kikeverjük, nehéz lesz a tészta. Az is fontos, hogy akkor állítsuk össze, amikor már forr a víz, nem , ha áll a tészta. A szódavíz mennyisége is tájékoztató jellegű, mivel a liszt minőségétől függően elképzelhető, hogy kell még bele víz ahhoz, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen.  A tésztát nokedli szaggató (vagy nagy lyukú szűrő) segítségével forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Én két részletben csináltam, nem kell nagyon telerakni a főzővizet! Amikor a nokedlik feljöttek a víz felszínére, készen vannak, szedjük ki szűrőkanállal és egy szűrőben öblítsük át hideg vízzel
A sajtokat lereszeljük. A  húsos szalonnát felkockázzuk, egy (lehetőleg vas) serpenyőben megpirítjuk, beletesszük a kifőtt galuskát, összeforgatjuk, majd megszórjuk a lereszelt sajttal. Közepes tűzön addig sütjük, amíg a sajt jól ráolvad-rásül.
A hagymát felkarikázzuk, megsózzuk, és kevés zsiradékban (olaj vagy vaj) arany barnára pirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A kész nokedlit borsozzuk meg ízlés szerint, szórjuk a tetejére a pirított hagymát és az apróra vágott petrezselymet. Tálaljuk melegen, hagyományosan a serpenyőben. Ha szeretjük, készíthetünk hozzá vegyes salátát!
Elkészíthető sütőben is, ilyenkor a nokedlit és a rávalókat rétegezzük, és aranybarnára sütjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*