20 dkg vaj,
20 dkg liszt
csipet só
1 db tojás
1 evőkanál ecet
viz
10 dkg reszelt sajt
1 db tojás a kenéshez.
10 dkg lisztet a 20 dkg vajjal gyorsan összegyúrom, téglalapra formálom és lisztezett tálcán a mélyhűtőbe teszem.
Addig mig hül elkészitem a többit:a liszt másik felét / 10dkg-ot, csipet sót, 1 tojást és annyi ecetes vizet adok hozzá, hogy keményebb rétestészta állaga legyen.
Ezt nagyon jól kidolgozom, itt a mérgem ki is adhatom, mert a deszkához kell csapkodni jó erősen párszor.5 percet pihen és kinyújtom 2 szer akkorára mint ami tészta a hűtőben van.
Most előveszem és a közepére helyezem, majd ráhajtom a széleket és bebagyulálom a vajas tésztát, majd együtt kinyújtom, 3xor egymásra hajtom és be a jégre 30 percre.
Ezt a müveletet 3 szor ismételjük meg 30-30 perc pihentetéssel a jégen.
Aztán legjobb egy éjszakára otthagyni és másnap elővenni, 10 perc múlva használható.
Kinyújtani újnyi vastagra rudakat vagy kis négyzeteket vágunk belőle, tojással megkenem, sajttal megszórom és előmelegitett sütőben 15 perc alatt megsül 180 fokon. (ez a tészta felhasználható krémesnek, kiflinek, pogácsának).
Nagyobb mennyiségben érdemes a tésztát elkészíteni, mert az idő ugyanannyi és kis adagokban lefolpakkozni és mélyhütőbe tenni és bármikor elővehető, csak nyújtani kell és tölteni.
Igy időt takarítunk meg és bármikor jöhet vendég, a sütőt bekapcsolom, a tészta 10 perc alatt kiolvad és mig beszélgetünk, hamar elkészül egy pogi vagy sajtos rúd.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.