Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Sajtos krumplis pogácsa

felvitel dátuma: 2011-09-28 16:35:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1732
részletes recept
Sajtos krumplis pogácsa
Hozzávalók 12 személyre:

2 db nagyobb burgonya

80 dkg finom liszt

5 dkg élesztő

5 db tojás  /4 db sárgája,1db egész tojás/

30 dkg trappista sajt

40 dkg margarin

2 dl tej

2 dl tejföl

1 ek.só

1 kk.egész kömény

1kk.cukor

1 kk.őrölt bors

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A burgonyát héjában megfőzzük áttörjük és hagyjuk kihűlni.A sajtot lereszeljük.

Elkészítés:A lisztet átszitáljuk,elmorzsoljuk benne a margarint.Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.A liszthez hozzáadjuk a sót,áttört burgonyát,tejfölt,borsot,négy tojás sárgáját,a sajt két harmad részét és a felfuttatott élesztőt.Begyúrjuk a tésztát és 20 percet kelesztjük majd átgyúrjuk.Ismét pihentetjük 20 percet újra átgyúrjuk Hagyjuk 40 percet kelni majd kinyújtjuk két ujjnyi vastagra és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-20 percet pihentetjük majd lekenjük felvert egész tojással.Megszórjuk reszelt sajttal és/vagy egész köménnyel.Előmelegített sütőben közepes lángon kb.30 perc alatt megsütjük.

Ebből a mennyiségből nekem 55 db pogácsa lett így kétszerre sütöttem.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 szeptember 28

Fantasztikuuuuuuuuus!

0/10 Bihary Livia 2011 szeptember 29

Nagyon szép bekapnék egyet!

0/10 kautz1009 2011 szeptember 29

Köszi szépen!

0/10 vic71 2011 szeptember 29

De jól néz ki!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*