Fantasztikuuuuuuuuus!
2 db nagyobb burgonya
80 dkg finom liszt
5 dkg élesztő
5 db tojás /4 db sárgája,1db egész tojás/
30 dkg trappista sajt
40 dkg margarin
2 dl tej
2 dl tejföl
1 ek.só
1 kk.egész kömény
1kk.cukor
1 kk.őrölt bors
Előkészítés:A burgonyát héjában megfőzzük áttörjük és hagyjuk kihűlni.A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:A lisztet átszitáljuk,elmorzsoljuk benne a margarint.Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.A liszthez hozzáadjuk a sót,áttört burgonyát,tejfölt,borsot,négy tojás sárgáját,a sajt két harmad részét és a felfuttatott élesztőt.Begyúrjuk a tésztát és 20 percet kelesztjük majd átgyúrjuk.Ismét pihentetjük 20 percet újra átgyúrjuk Hagyjuk 40 percet kelni majd kinyújtjuk két ujjnyi vastagra és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-20 percet pihentetjük majd lekenjük felvert egész tojással.Megszórjuk reszelt sajttal és/vagy egész köménnyel.Előmelegített sütőben közepes lángon kb.30 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből nekem 55 db pogácsa lett így kétszerre sütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.