Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Sajtos kosárka

felvitel dátuma: 2011-12-29 14:21:35       mai nézettség: 1       nézettség: 2318
részletes recept
Sajtos kosárka
Hozzávalók 4 személyre:

25-26 db-hoz:

A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kk.

A töltelékhez:

  • 30 dkg Trappista sajt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 púpozott kk. sütőpor
  • 1 púpozott ek. finomliszt
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
  1. A tészta (ez egy sós omlós tészta) hozzávalóit összegyúrjuk: a lisztre ráütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és a felkockázott margarint. Az egészet gyorsan összedolgozzuk, cipót formálunk belőle. Míg a tölteléket elkészítjük, tegyük be a cipót a hűtőbe.
  2. A töltelékhez lereszeljük a sajtot, összekeverjük a liszttel, a sütőporral, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Alaposan összeforgatjuk.
  3. A kosárka formákat kibéleljük kb. diónyi nagyságú tésztával (a formát nem kell kivajazni, a tészta zsíros, nem fog beleragadni). Két hüvelykujjunk segítségével körbe-körbe forgatva, a formába nyomkodjuk a tésztát. Alaposan vékonyítsuk el, bőségesen tegyünk az oldalára, az alján 1-2 mm legyen. Majd egy-egy evőkanálnyi sajtos masszával megtöltjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, második bordamagasságon kb. 30 percig sütjük.
  5. Picit hűlni hagyjuk, és óvatosan kiemeljük a formából a sós desszertet.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 29

Szilveszterre szuper lesz!Mentettem!Nagyon klassz!

0/10 Hani 2011 december 29

Köszönöm szépen:-)!

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 29

Na végre! KI tudom használni a kosárkáimat. Nagyon mutatós és esztétikailag más mint a megszokott sajtosok. Köszi! Mentettem!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*