Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Sajtos kölesnokedli nyers céklasalátával

felvitel dátuma: 2011-03-24 12:42:31       mai nézettség: 1       nézettség: 2421
részletes recept
Sajtos kölesnokedli nyers céklasalátával
Hozzávalók 2 személyre:

15 dkg köles

15 dkg zabpehelyliszt

1 evőkanál olaj /a tepsi kikenéséhez/

1 evőkanál pirított, őrölt szezámmag,lenmag, napraforgómag tengerisó keverék /én készítem/

3 dkg trapista sajt

1 db közepes cékla

1/2 fej  közepes lilahagyma

1/2 citrom leve

1 evőkanál extraszűz olivaolaj

csipet só

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A kölest 4 órára beáztatjuk majd 2.5-szeres mennyiségű sós vízben 10 percig főzzük. Lefedve hagyjuk 15 percig dúzzadni. Aztán beleöntjük egy keverőtálba, hozzátesszük a zablisztet majd annyi vizet, hogy kemény nokedli tésztát kapjunk. Fővő vizbe, amibe tettünk egy csipet sót, fél evőkanálnyi nokedliket szaggatunk. 2-3 perc főzés után a nokedliket egy kiolajozott tepsibe szedjük. Meghintjük az őrleménnyel majd egy-egy csipet reszeltsajtot teszünk a nokedlik tetejére. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük majd grillezzük, amíg a sajt rápirul. Vigyázzunk a sütéssel mert ha túlsütjük, kiszárad és kemény lesz.

A céklát meghámozzuk, a sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott lilahagymát, csipet sót, 1 evőkanál olivaolajat, citromlevet,  jól összekeverjük.  Nem árt, ha ezt készítjük el legelőbb, hogy legyen idő az ízek összeérésére.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*