15 dkg köles
15 dkg zabpehelyliszt
1 evőkanál olaj /a tepsi kikenéséhez/
só
1 evőkanál pirított, őrölt szezámmag,lenmag, napraforgómag tengerisó keverék /én készítem/
3 dkg trapista sajt
1 db közepes cékla
1/2 fej közepes lilahagyma
1/2 citrom leve
1 evőkanál extraszűz olivaolaj
csipet só
A kölest 4 órára beáztatjuk majd 2.5-szeres mennyiségű sós vízben 10 percig főzzük. Lefedve hagyjuk 15 percig dúzzadni. Aztán beleöntjük egy keverőtálba, hozzátesszük a zablisztet majd annyi vizet, hogy kemény nokedli tésztát kapjunk. Fővő vizbe, amibe tettünk egy csipet sót, fél evőkanálnyi nokedliket szaggatunk. 2-3 perc főzés után a nokedliket egy kiolajozott tepsibe szedjük. Meghintjük az őrleménnyel majd egy-egy csipet reszeltsajtot teszünk a nokedlik tetejére. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük majd grillezzük, amíg a sajt rápirul. Vigyázzunk a sütéssel mert ha túlsütjük, kiszárad és kemény lesz.
A céklát meghámozzuk, a sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott lilahagymát, csipet sót, 1 evőkanál olivaolajat, citromlevet, jól összekeverjük. Nem árt, ha ezt készítjük el legelőbb, hogy legyen idő az ízek összeérésére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.