A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejfol (20%-os)
2 tojássárgája
2,5 tk só
20 dkg reszelt sajt
A kenéshez:
1 tojás
A szóráshoz:
5 dkg reszelt sajt
A lisztet osszekeverjuk a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfolt és a tojássárgájákat. Jól osszegyúrjuk a tésztát és 8 cipót készítunk belole.
A cipókat egyenként kb. 22 cm átméroju kor alakúra nyújtjuk, amit 8 cikkre vágunk. A cikkeket kívulrol befelé felsodorjuk és kiflit formálunk beloluk. Tetejuket az enyhén felvert tojással megkenjuk és reszelt sajttal megszórjuk.
A kifliket sutopapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 200 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sutjuk.
Ebbol a mennyiségbol 64 darab kis kifli lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.