Nagyon guszták! Ki fogom próbálni!
70dkg liszt, 1.5dl tej, 2 evőkanálkristálycukor, 5 dkg élesztő, 2 egész tojás, 2 dl kefir, 1 dl étolaj. Lekenéshez: 2 kávéskanál só, 25 dkg ráma margarin. Tetejére: 20dkg trappista sajt, 1 tojás.
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben. Amikor megkelt, hozzáadjuk a liszthez a tojással, a kefirrel, az étolajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 részre osztjuk. Lekenéshez a margarint a 2 kávéskanál sóval habosra keverjük és 6 részre osztjuk. A tésztából kb 30 cm átmérőjű köröket nyujtunk. Egyszerre 2 db készitsünk el az 1 iket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot ráhelyezzük és a széleit lenyomkodjuk , hogy a töltelék ne jöjjön ki. Aztán a kört felszeleteljük mint egy tortát 16 egyenlő részre és kifliket formálunk belőle. a vastagabb résznél kezdjük a feltekerést , és a végén kifli alakura hajlitjuk. Sütőpapirral kibélelt tepsire rakjuk tojással megkenjük, sajtal megszórjuk, és 1 órán át a tepsin kelesztjük ( 3 db tepsire való lessz ebból a mennyiségből). Mire a végére érünk a első tepsit tehetjük asütőbe. A előmelegitett sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Langyosan nagyon finomak de másnap is mér finom ropogósak maradnak.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.