2 csomag Tante Fanny élesztős leveles tészta 400 g
1 db egész tojás
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
köménymag és szezánmag ízlés szerint
Hűtőből kivett Tante Fanny tésztát 10 percig szobahőmérsékleten tartom. Kiterítem és 20 cm –es átmérőjű kört vágok belőle. Ebből 2 db-ot készítek.
Első kőralakú tésztát megkenem olvasztott vajjal, rászórom a reszelt sajtot, és ráhelyezem a másik köralakú tésztát.
Ismételten megkenem olvasztott vajjal, és megszórom reszelt sajttal.
Átlósan vágva egy éles késsel 8 cikket vágok.
A szélesebb oldaláról kezdve feltekerem és kifli formára hajlítom.
Ügyelni kell arra, hogy a középen a kifli sarka mindig alulra kerüljön.
Tepsibe helyezem a kifliket, és megkenem felvert tojással, majd megszórom szezám és kömény maggal.
A tepsiben még hagyom pihenni 10 percet.
Előmelegített légkeverős sütőben 190 C fokon 20 percig sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.