70 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 1/2 dl étolaj
4 dl tej
só
cukor
Ha édes töltelékkel töltjük a kiflit akkor több cukor ha sós töltelékkel / sajt ,virsli, sonkás felvágott / akkor több só
20 dkg reszelt sajt a kiflik tetejére
40 dkg növényi alapú sajt / pizza vagy csizió sajt sülékor nem "tűnik el a kifliből"/
1 db tojás kenéshez
4 dl langyos tejben kevés cukorral felfutttatjuk az 5 dkg élesztőt.
Lisztet sóval étolajjal és a tejben felfuttatott élesztővel ledagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt a tészta ,lisztezett deszkára boritjuk. Tetszőlegesen 4 vagy 8 cikkre vágjuk / Ha 4 cikkre vágjuk nagyobb kiflink lesz / Cipót formálunk belőle , fél cm vastagra elnyújtjuk és 8 db cikkre vágjuk. Tölteléket teszünk a szélesebbik szélére feltekerjük a tészta vékonyabbik részét kétszer vagy háromszor megcsavarjuk és így hajtuk rá a kifilire. Tepsibe tesszük felvert tojással megkenjük sajttal megszórjuk és közepes lángos készre sütjük.
Tölthetjük sajttal sonkás felvágottal virslivel lekvárral túróval dióval mákkal is. Kakaós vagy pizzás csigát is készithetünk az alaptésztából. Ha édes töltelékkel töltjük akkor több cukrot dagasztunk a tésztához. Készithetünk a sós alaptésztából akár pizzát is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.