Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Sajtos kifli

felvitel dátuma: 2011-08-27 09:10:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1289
részletes recept
Sajtos kifli
Hozzávalók 1 személyre:

70 dkg liszt

5 dkg élesztő

1 1/2 dl étolaj

4 dl tej

cukor

Ha édes töltelékkel töltjük a kiflit akkor több cukor ha sós töltelékkel / sajt ,virsli, sonkás felvágott / akkor több

20 dkg reszelt sajt a kiflik tetejére

40 dkg növényi alapú sajt / pizza vagy csizió sajt sülékor nem  "tűnik el a kifliből"/

1 db tojás kenéshez

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

4 dl langyos tejben kevés cukorral felfutttatjuk az 5 dkg élesztőt.

Lisztet sóval étolajjal és a tejben felfuttatott élesztővel ledagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

Mikor megkelt a tészta ,lisztezett deszkára boritjuk. Tetszőlegesen 4 vagy 8 cikkre vágjuk / Ha 4 cikkre vágjuk nagyobb kiflink lesz / Cipót formálunk belőle , fél cm vastagra elnyújtjuk és 8 db cikkre vágjuk. Tölteléket teszünk a szélesebbik szélére feltekerjük a tészta vékonyabbik részét kétszer vagy háromszor megcsavarjuk és így hajtuk a kifilire. Tepsibe tesszük felvert tojással megkenjük sajttal megszórjuk és közepes lángos készre sütjük.

Tölthetjük sajttal sonkás felvágottal virslivel lekvárral túróval dióval mákkal is. Kakaós vagy pizzás csigát is készithetünk az alaptésztából. Ha édes töltelékkel töltjük akkor több cukrot dagasztunk  a tésztához. Készithetünk a sós alaptésztából akár pizzát is.

Szakács: garden


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*