45 dkg liszt
25 dkg Rama
10 dkg reszelt sajt (trappista a legjobb)
2 tk só
2 ek tejfol
Kenéshez:
tojás
Tetejére:
10 dkg reszelt sajt
A hozzávalókat osszegyúrjuk. Nagyon vékonyra (2 mm-re) kinyújtjuk. (A legjobb 2 részletben kigyúrni, mert akkor kényelmesen elfér a nyújtódeszkán.)
A tésztát megkenjuk a kissé felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Derelyevágóval vagy késsel rombusz alakúra vágjuk (tetszoleges méreture, de korulbelul egyformák legyenek).
Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk, legalább 20 percet pihentetjuk, aztán sutjuk (200 fokon) elomelegített sutoben, szép rózsaszínre.
Nagyon gyorsan sul: az elso tepsi kb. 15 perc alatt, a másik már 10 perc alatt kész. Kb. 4 gáztepsinyi adag lesz belole.
TIPP: Unnepek alkalmával akár formával is kiszaggathatjuk a tésztákat.
(Eredeti forrás: nosalty)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.