15 dkg reszelt sajt (én eidami sajtot használtam)
15 dkg liszt
15 dkg hideg vaj
1 kk só
csipetnyi orolt bors
3 ek hideg víz
A hozzávalókat nagyon gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg, osszegyúrjuk.
Az így kapott tésztát 2 részre osztjuk, mindkét felébol 1-1 hosszú, kb. 4-5 cm átméroju hurkát formálunk. A hurkákat jó szorosan a sutopapírba vagy alufóliába tekerjuk, de lehet fóliazacskó is, aztán 15-20 percre mélyhutobe rakjuk.
Ezalatt a sutot elomelegítjuk 220 fokra.
Az egyik tésztahurkát elovesszuk a mélyhutobol, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk belole. A szeleteket egymástól minimum 3-4 centi távolságra sutopapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a forró sutobe toljuk. A tészta másik felét akkor vesszuk elo, mikor az elso adag már megsult, és azt is osszevágjuk, tepsibe rakjuk.
A sutési ido mindossze 10-12 perc. VIGYÁZAT, ez a suti nagyon konnyen megég, és akkor a sajt keseru lesz!
TIPP: A tepsibe sorakoztatott kekszek tetejét megszórhatjuk sutés elott szezámmaggal, napraforgómaggal, koménymaggal.
(Eredeti recept: szamoca)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.