Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sajtos keksz

felvitel dátuma: 2011-11-09 12:30:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1390
részletes recept
Sajtos keksz
Hozzávalók 12 személyre:

15 dkg reszelt sajt (én eidami sajtot használtam)

15 dkg liszt

15 dkg hideg vaj

1 kk

csipetnyi orolt bors

3 ek hideg víz

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A hozzávalókat nagyon gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg, osszegyúrjuk.

Az így kapott tésztát 2 részre osztjuk, mindkét felébol 1-1 hosszú, kb. 4-5 cm átméroju hurkát formálunk. A hurkákat szorosan a sutopapírba vagy alufóliába tekerjuk, de lehet fóliazacskó is, aztán 15-20 percre mélyhutobe rakjuk.

Ezalattsutot elomelegítjuk 220 fokra.

Az egyik tésztahurkát elovesszuk a mélyhutobol, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk belole. A szeleteket egymástól minimum 3-4 centi távolságra sutopapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a forró sutobe toljuk. A tészta másik felét akkor vesszuk elo, mikor az elso adag már megsult, és azt is osszevágjuk, tepsibe rakjuk.

A sutési ido mindossze 10-12 perc. VIGYÁZAT, ez a suti nagyon konnyen megég, és akkor a sajt keseru lesz!

 

TIPP: A tepsibe sorakoztatott kekszek tetejét megszórhatjuk sutés elott szezámmaggal, napraforgómaggal, koménymaggal.

 

(Eredeti recept: szamoca)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*