Sajtoshús
Sajtos hús
15 szelet karaj ( nem csontos )
25 dkg trappista sajt
25 dkg kemping sajt ( félkilós csomagolásba van ) ha nincs akkor csak Ementáli sajttal lehet helyettesíteni)
20 dkg teavaj
só ( Kevés mert a sajt is sós én egy mokkáskanál húspuhító sót is szoktam használni.)
1 mokkáskanál fűszerpaprika
Köretnek:
½ kg rizs
A karajt 1.5 cm –re kell szeletelni,meg mosni és kézzel lenyomkodni róla a vizet. Egy tepsibe sorba egymás mellé rakni óvatosan megszórni sóval.
Először a trappista sajtot reszelem rá, majd a Ementálit ( vagy kemping ki milyet kap a légyeg hogy mindig a keményebb sajt legyen alul.)
Ezt azzal a reszelővel kell rá reszelni amivel a reszelt tésztát kell csinálni.
A tetejére rászórni a fűszerpaprikát, és rávagdalni a vajat .Mehet a sütőbe nem kell letakarni és víz sem kell alá. hideg sütőbe kell tenni, közepes és 5 –ös fokozaton sütöm. A riszt sós vízbe kell kifőzni és ha a hús készen van tálra rakom, a rizst pedig bele forgatom abba a sajtos, vajas zaftba.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.