Kedves Anna, Hasonlót én is szoktam készíteni, a töltelékbe tejföl helyett tömlős sajt kerül.Mi is nagyon szeretjük. Nagyon guszták a háromszögeid :-) Szép napot! Andi
Hozzávalók a tésztához: 80 dkg. liszt, fél liter tej, 5 dkg. élesztő, 1 evőkanál cukor, a cspott evőkanál só, 2 dl. étolaj.
Töltelék: 6 púpos evőkanál tejföl, 3 gerezd fokhagyma reszelve, 25 dkg, sonka, 25 dkg. trapsta sajt reszelve, 1 kis doboz kukorica.
Tetejére: 1 db. tojás, 1 evőkanál tejföl
Elkészítés. A Tejet a cukorral felmelegítjük, beletesszük az élesztőt, és ha feljött, a többi hozzávalóval közepes keménységű tésztát készítünk. /én kenyérsütő géppel dolgoztam!Lisztezett deszkára öntjük ha meg kelt, és két egyforma részre osztjuk.Míg kel, elkészítjük a tölteléket.
A tejfölt ,a fokhagymát összekeverjük,
A tésztát kinyújtjuk, és megkenjük a tejfölös massza felével, szórunk rá kukoricát, a felkockázott sonkát, és a reszelt sajtot. Feltekerjük mint a kalácsot, és háromszög alakban elvágjuk. A másik lappal is így teszünk. Sütőpapírral bélet lemezre tesszük, tetejét megkanjük tejfölös tojással, majd 200 fokon szép pirosra sütjük.Én szortam rá szezám magot, és lenmagot is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.