Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Sajtos háromszögek

felvitel dátuma: 2013-10-31 14:34:29       mai nézettség: 1       nézettség: 5144
részletes recept
Sajtos háromszögek
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg finom liszt

20 dkg sonka

20 dkg trapista

1 konzerv csemegekukorica

 5dkg  élesztő

1 dl tej

2 dl tejföl

1 dl olaj

1 tojás a kenéshez

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk, ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben a tejfölbe beletörjük a fokhagymákat. A sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. A kinyújtott tésztákat megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk sonkával, kukoricával, reszelt sajttal, majd az egészet egyenletesen feltekerjük. Éles késsel háromszögeket vágunk, ügyelve arra, hogy a háromszögek csúcsánál maradjon egy centi hosszúságú tészta. Ez össze fogja tartani sütéskor a háromszöget. A sajtos sonkás háromszögeket kivajazott sütőlapra helyezzük, 20 percet letakarva pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és szezám maggal majd forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*