1 kg finom liszt
20 dkg sonka
20 dkg trapista
1 konzerv csemegekukorica
5dkg élesztő
1 dl tej
2 dl tejföl
1 dl olaj
1 tojás a kenéshez
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál só
A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk, ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben a tejfölbe beletörjük a fokhagymákat. A sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. A kinyújtott tésztákat megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk sonkával, kukoricával, reszelt sajttal, majd az egészet egyenletesen feltekerjük. Éles késsel háromszögeket vágunk, ügyelve arra, hogy a háromszögek csúcsánál maradjon egy centi hosszúságú tészta. Ez össze fogja tartani sütéskor a háromszöget. A sajtos sonkás háromszögeket kivajazott sütőlapra helyezzük, 20 percet letakarva pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és szezám maggal majd forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.