1/2 kg gomba
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj vagy margarin
2 dl főző tejszín
1 ek.kukoricaliszt vagy étkezési keményítő
só
ételízesítő
őrölt fehér bors
petrezselyem zöld
15 dkg trappista sajt
zsemle vagy szeletelt rozskenyér pirítósnak
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A gombát alaposan megmossuk,felszeleteljük.A vöröshagymát finomra vágjuk.
A vajon megdinszteljük a hagymát,rátesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá majd 10-15 percig pároljuk.Robotgéppel vagy botmixerrel leturmixoljuk a gombát, felöntjük a kívánt mennyiségre.Pár percig forraljuk majd a liszttel /vagy keményítővel/ elkevert tejszínnel besűrítjük.Beletesszük a sajt 2/3 részét egyet forralunk rajta majd levesszük a tűzről.Zsemle vagy rozskenyér szeleteket pirítunk,megszórjuk reszelt sajttal és a levessel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.