16 dkg vaj vagy margarin (én megolvasztottam a vajat gozfurdo felett)
40 dkg liszt
14 dkg reszelt sajt
1,5 dl tejfol
2 kis tojás (nekem kozepes nagyságú volt)
1 púpos tk sutopor
tej
só
A vajat vagy margarint elkeverem a tojásokkal, majd megpróbálom csomómentesre keverni a sajttal, a sutoporral, a tejfolllel, kevés sóval és a tobb részletben adagolt liszttel. Fokozatosan annyi tejet adok hozzá, hogy suru, leginkább a nokedlitésztára emlékezteto állagú masszát kapjak.
A gofrisutot bemelegítem, vékonyan megkenem olajjal (én kihagytam, nekem nem kellett megkennem, szépen kijott a formából), és megsutom a tésztát, a kész darabokat rácsra teszem hulni, hogy a távozó goztol ne legyenek szottyadtak. A gofrikat tejfollel és reszelt sajttal tálalom.
Kb. 10 db lesz belole.
TIPP: Ha csomómentesre nem sikerul keverni a habverovel, akkor vegyuk elo a robotgépet, és annak a habveroje elkeveri simára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.