1kg Búza fehér kenyérliszt / Nagyi titka /
3 evőkanál só
6 evőkanál olívaolaj
5, 5 dl langyos víz és tej fele-fele
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg élesztő
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
oregáno
A töltelékhez:
pizzakrém
Ketchup ,nálam házilag készült
sonka vagy más felvágott
40 dkg sajt reszelve
Elkészítés: Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, beleteszünk 1 kanál lisztet, a cukrot, és fél óra alatt langyos helyen futtatjuk.
A lisztet átszitáljuk, beletesszük az olajat ,sót a felfuttatott élesztőt tojást olvasztott vajat és a tejet . Megszórjuk oregánóval.Könnyű tésztát dagasztunk belőle, kétszeresére hagyjuk kelni.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel,ketchuppal ,megszórjuk a sonkával és reszelt sajttal. feltekerjük, és ujjnyi karikákat vágunk belőle.
A sajtos ugyanígy készül csak a nyújtott lapot megkenjük vajjal és erre szórjuk a reszelt sajtot majd feltekerjük és ujjnyi karikákat vágunk belőle
Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, a csigák oldalát megkenjük egy kis olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk.
A tepsiben még állni hagyjuk 10 percig, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Alsó-felső sütéssel 200 fokon pirosra sütjük (kb. 20 perc).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.