Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Sajtos és pizzás csiga Csilditől

felvitel dátuma: 2023-12-29 17:56:46       mai nézettség: 2       nézettség: 480
részletes recept
Sajtos és pizzás csiga  Csilditől
Hozzávalók 10 személyre:

1kg Búza fehér kenyérliszt / Nagyi titka /

3 evőkanál  só

6 evőkanál olívaolaj

5, 5 dl langyos víz és  tej fele-fele

1 evőkanál kristálycukor

5 dkg élesztő

1 tojás

 10 dkg olvasztott vaj

oregáno

A töltelékhez:

pizzakrém

Ketchup ,nálam házilag készült

sonka vagy más felvágott

40 dkg sajt reszelve

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítés: Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, beleteszünk 1 kanál lisztet, a  cukrot, és fél óra alatt langyos helyen futtatjuk.

A lisztet átszitáljuk, beletesszük az olajat ,sót  a felfuttatott élesztőt tojást olvasztott vajat  és a tejet . Megszórjuk oregánóval.Könnyű tésztát dagasztunk belőle, kétszeresére hagyjuk kelni.

Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel,ketchuppal ,megszórjuk a sonkával és reszelt sajttal. feltekerjük, és ujjnyi karikákat vágunk belőle.

A sajtos ugyanígy készül csak a nyújtott lapot megkenjük vajjal és erre szórjuk a reszelt sajtot majd feltekerjük és ujjnyi karikákat vágunk belőle

Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, a csigák oldalát megkenjük egy kis olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk.

A tepsiben még állni hagyjuk 10 percig, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Alsó-felső sütéssel 200 fokon pirosra sütjük (kb. 20 perc).

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*