Tésztához:
1kg finom liszt
5dkg élesztő
1 dl tej
2 dl tejföl
1 evőkanál só
langyos víz
csipet cukor
Töltelék
20 dkg sonka
20 dkg trapista
1 konzerv csemegekukorica
2 dl tejföl
1 tojás a kenéshez
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
20 dkg bolognai alap (darált hús olajon pirítva mikor puha ráöntjük a bolognai alap port )
Elkészítés
A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót a tejfölt és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk, ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben a másik tejfölbe beletörjük a fokhagymákat. A sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük a bolognai alapot elkészítjük . Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. A kinyújtott tésztákat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd meglocsoljuk a bolognai alappal és megszórjuk sonkával, kukoricával, reszelt sajttal, majd az egészet egyenletesen feltekerjük. Az így feltekert tésztából szép karikát formázunk ,végeit összefogjuk. Éles késsel háromszögeket vágunk, ügyelve arra, hogy a háromszögek csúcsánál maradjon egy centi hosszúságú tészta. Ez össze fogja tartani sütéskor a háromszöget. Arra ügyeljünk hogy teljesen ne vágjuk át a tészta aljáig .Az így kapott bevagdosott koszorút sütőlapra helyezzük, 20 percet letakarva pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, majd a tészta tetejét megkenjük felvert tojással amit csipet sóval ízesítünk és szezám maggal megszórjuk,majd forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Maradékból süthetünk ugyanígy háromszögeket is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.