Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Sajtos bolognai koszorú

felvitel dátuma: 2014-03-08 16:30:11       mai nézettség: 3       nézettség: 2799
részletes recept
Sajtos bolognai koszorú
Hozzávalók 12 személyre:

Tésztához:

1kg finom liszt

5dkg  élesztő

1 dl tej

2 dl tejföl

1 evőkanál  só

langyos víz

csipet cukor

 

 

Töltelék

20 dkg sonka

20 dkg trapista

1 konzerv csemegekukorica

2 dl tejföl

1 tojás a kenéshez

2 gerezd fokhagyma

1 tk só

               20 dkg bolognai alap (darált hús olajon pirítva mikor puha ráöntjük a bolognai alap port )

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés

A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót a tejfölt  és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk, ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben a másik  tejfölbe beletörjük a fokhagymákat. A sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük a bolognai alapot elkészítjük . Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. A kinyújtott tésztákat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd meglocsoljuk a bolognai alappal és megszórjuk sonkával, kukoricával, reszelt sajttal, majd az egészet egyenletesen feltekerjük. Az így feltekert tésztából szép karikát formázunk ,végeit összefogjuk. Éles késsel háromszögeket vágunk, ügyelve arra, hogy a háromszögek csúcsánál maradjon egy centi hosszúságú tészta. Ez össze fogja tartani sütéskor a háromszöget. Arra ügyeljünk hogy teljesen ne vágjuk át a tészta aljáig .Az így kapott bevagdosott koszorút   sütőlapra helyezzük, 20 percet letakarva pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, majd a tészta  tetejét megkenjük felvert tojással amit csipet sóval ízesítünk és szezám maggal megszórjuk,majd forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Maradékból süthetünk ugyanígy háromszögeket is.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*