1,5 kg csirkemell filé
2 evő kanál olíva olaj
1 teáskanál pirospaprika
1 pici só
pici bors
Csirke ízesítéshez delikát
1 tömlős natúr sajt
1 dl tej
1 evőkanál liszt
4 gerezd fokhagyma
1 cs csiga vagy szarvacska tészta 500 g
A húst megtisztítom ,kockára vágom, a fokhagymát apróra szelem és olíva olajon picit megdinsztelem
Ráteszem a húst, megszórom piros paprikával, borssal, sóval, ráteszem a delikátot és pici vízzel felengedem hogy éppen ellepje.
A csirkemell filé hamar megfő ezért közben kikeverem a tömlős sajtot a tejjel.
Ha simára kevertem beleteszem a lisztet és azzal is keverem tovább.
Ha puha a hús beleteszem a sajtos keveréket folyamatos keverés közben.
Egy sűrűbb állagú ragu félét kapunk.
Ha kell még ízesíteni akkor lehet utólag is.
Hozzá kifőzöm a tésztát és avval tálalom .
Saját recept ajánlom mindenkinek, gyorsan elkészül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.