Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sajtkosár

felvitel dátuma: 2011-10-20 22:52:43       mai nézettség: 1       nézettség: 2982
részletes recept
Sajtkosár
Hozzávalók 1 személyre:

40 g reszelt parmezán

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 24 perc

Elkészítés:

A sajtot durvára reszeljuk. Egy nagyobb serpenyot szárazon felhevítunk és a kupac sajtot egyenletesen eloszlatjuk a serpenyo kozepén, torekedve már most a 9-10 cm átméroju kor kialakítására. A sajtból a zsír elkezd kisulni, majd pár perc elteltével annyira osszeáll/megkeményedik, hogy egy lapáttal óvatosan alányúlva megfordíthatjuk és a másik oldalát is átsutjuk (ez már kevesebb idot vesz igénybe). Amikor aranyszínu a sajtpalacsinta mindkét oldala, kivesszuk a serpenyobol és egy lefelé fordított betottes uveg tetejére tesszuk és lefelé hajtjuk a széleket, ezáltal tálacskát formálva. Néhány pillanat alatt megkeményedik a fricó és leemeljuk a sablonról.

Ebben tálalhatjuk a salátát.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Marcsi64 2011 október 21

Nagyon ötletes, ügyes dolog.

0/10 SkAndi 2011 október 21

Koszonom! :))

10/10 Hani 2011 október 21

Nagyon jó!!!!

0/10 SkAndi 2011 október 22

Koszi, Hani! Én a hagymaleveshez ettem :D

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*