Hozzávalók:
1kg liszt
2 db tojás
350g tejföl
500g margarin
1 kocka élesztő
250g trappista sajt
2 csapott ek só
1 csipet cukor
1,1/2 dl tej
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejjel és a csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztbe keverjük a sót,a margarint elmorzsoljuk benne,majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,tejfölt,a 2 tojás sárjáját,15 dkg reszelt sajtot és jól összedolgozzuk,letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt nyújtódeszkán kinyújtjuk amilyen nagyra csak tudjuk,majd összehajtogatjuk,kétoldalt+alul+felül,
kelesztjük és újból nyújtás, hajtogatás, kelesztés,végül kinyújtjuk kb 2-3cm vastagra,5cm-es szaggatóval kiszaggatjuk,
lekenjük a tojások fehérjével,megszórjuk reszelt sajttal és 175 fokon aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.