Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Saint Honore torta egyszerűen.

felvitel dátuma: 2011-11-27 14:44:24       mai nézettség: 2       nézettség: 1544
részletes recept
Saint Honore torta egyszerűen.
Hozzávalók 4 személyre:

 

 Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
 
12,5 dk liszt
1,25 dl víz
5 dk margarin
csipet
3 tojás
késhegynyi  sütőpor
 
 
Krém hozzávalói:
 
4 cs vaníliás pudingpor
20-25 dk porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 l tej
6 db tojás
 
5 dl Hulala (v. habtejszín) a tetejére.
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:
 
A vizet a margarinnal és egy csipet sóval kevergetve felforralni. Amikor már a margarin elolvad, és a víz elkezd forrni, hozzáönteni a lisztet, és alaposan összekeverni. Állandó keverés mellett addig pirítani a tésztát, még elválik az edény falától. (kb. 4-5 percig kell kevergetve pirítani a tésztát, de  ezalatt az idő alatt nem fog leégni)
 
Amikor már elkészült a tészta, levenni a tűzről, és beleütni egy tojást, majd robotgéppel eldolgozni. Ezután beleütni a második tojást és szintén összekeverni.
Végül a harmadik tojást felütni egy pici tálba, majd hozzáadni a sütőport és jól összekeverni. Ezután hozzáönteni a tésztához, és robotgéppel addig keverni még egy teljesen sima állagú tészta lesz belőle.
 
 

 A tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd a tészta 2/3 részét belekanalazni. Ezután vizes kézzel egyenletesen belelapogatni a formába.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a maradék tésztából, vizes kézzel, féldiónyi nagyságú golyókat formálni. Kicsit távolabb tenni őket egymástól a sütőpapírra, mert sütés közben megfognak nőni.

Egy edénybe vizet önteni, majd behelyezni a sütő egyik sarkába. Ezután előmelegíteni a sütőt 200 fokra. (én légkeverésnél 170 fokra melegítettem fel a sütőt, és úgy sütöttem meg a tésztát)
Ezután az alsó rácsra behelyezni a tortaformát, majd föléje a tepsit, és pár perc alatt szép aranybarnára sütni a tésztát. (sütés közben nem szabad kinyitni a sütőajtót, mert összeesik a tészta)

Amikor már szépen megsültek a fánkocskák (kb. 10-15 perc) akkor a gázt elzárni és a sütőajtaját résnyire kinyitni. Így hagyni, hogy a tészta hűljön. (amikor már csak langyos volt a sütő, én teljesen kinyitottam az ajtót)

Közben ellehet készíteni a krémet, és felverni a tejszínt.

 

 
A tojások sárgáját simára keverni a cukor felével, a vaníliás cukorral, és egy kevés tejjel.
Ezután egyesével hozzákeverni a vaníliás pudingport, hogy teljesen sima állagú legyen.
 
A maradék tejet és cukrot feltenni forrni, majd amikor már forr, hozzákeverni a tojásos-pudingos keveréket. Pár perc alatt, kevergetve sűrű masszává főzni.
 
A tojások fehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verni, majd apránként a tűzről levett, forró krémhez keverni. (így a tojásfehérje hab, megfő a forró krémbe)
 
A tortaformában lévő tészta tetejére kanalazni a krémet, majd teljesen kihűteni.
 
A Hulalát kemény habbá verni ,(habtejszínhez, habfixálót is tenni, mert különben összeesik a hab) majd a teljesen kihűlt krém tetejére kanalazni. Ízlés szerint elsimítani, vagy egy kicsit díszíteni.
 
3-4 ek kristálycukrot egy edénybe tenni, majd állandó kevergetés mellett megkaramellizálni.
 
A kis fánkokat egy rácsra tenni, majd kanállal a tetejükre csorgatni a forró karamellt
Végül a hab tetejére helyezni a karamellel megcsorgatott fánkocskákat.
 
Tálalás előtt a tortaformát lecsatolni, majd a tortát tálcára helyezni, és felszeletelve tálalni.
(én mielőtt a formát lecsatolom a tortáról, egy spatulával (v.késsel) óvatosan körbekerítem, így könnyen letudom venni, és a krém nem ragad oda a formához)
Szakács: Gizi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*