Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Sáfrányos Zöldségleves

felvitel dátuma: 2015-08-06 14:21:09       mai nézettség: 1       nézettség: 722
részletes recept
Sáfrányos Zöldségleves
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 6 főre

1 póréhagyma, vagy V hagyma, 2 sárgarépa, 2 – 3 krumpli, ételízesítő, , 25 dkg kelbimbó, kis fej karfiol, 1 csipet sáfrány

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedtem, további kisebb darabokra vágtam, egy edényben felengedtem vízzel, amihez kevés ecetet adtam (így később nem szét, és ha volna benne, a bogarakat is kiáztatja). A póréhagymát megmostam karikáztam, kevés olivaolajra dobtam a répával együtt amit felkockáztam, és fedő alatt együtt pároltam..
A krumplit is megtisztítottam, kockáztam, a többihez adtam, megszórtam ételízesítővel és borssal. Felengedtem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. Forrásig nagy lángon, utána közepesre visszavéve, félig lefedve főztem, míg a répa már közel teljesen megpuhult. Ekkor hozzáadtam a karfiolt. A friss kelbimbók pici torzsájának végét levágtam, kereszt alakban bemetszettem, a levesbe dobtam, ahonnan még 8-9 percig, annak puhulásáig főztem. Végül beletettem a csipetnyi sáfrányt, de ezzel már nem főztem. Gyönyörű sárgára színezte a levest és különleges ízt adott neki.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*