Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Sáfrányos, pestós kenyér

felvitel dátuma: 2012-03-01 20:08:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1632
részletes recept
Sáfrányos, pestós kenyér
Hozzávalók 6 személyre:
  • 2db paradicsom,
  • 4db tojás,
  • 125 ml olaj,
  • 2 mokkás kanál sáfrány (kurkuma)
  • 300 g liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 50 g parmezán vagy gouda sajt,
  • 1 kis üveg pesto (150 g),
  • 50 g fenyőmag,
  • és frissen őrölt bors, ízlés szerint
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk és felkockázzuk a TW Új Generációs Szeletelő Késsel. A 3 literes Konyhaművész Pro Tálban összekeverjük a tojásokat, az olajat, a sáfrányt, a sót, a frissen őrölt borsot, a lisztet és a sütőport.

A parmezán vagy a gouda sajtot a Konyhai Malommal lereszeljük és hozzáadjuk a keverékhez. A Szilikon Király formába tesszük a tészta 1/3 részét, rászórjuk a kockákra vágott paradicsom felét, a pesto felét, majd ismét tészta következik, paradicsom és pesto. Végül a maradék tésztával befedjük, és a tetejére rászórjuk a fenyőmagot.

Előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Langyosan vagy hidege tálaljuk.

Az elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:

  • TW Új Generációs Szeletelő Kés
  • 3 literes Konyhaművész Pro Tál
  • Konyhai Malom
  • Szilikon Király forma
  • Kristály /bors Őrlő
  • Új Hullám Tányérok hozzávalók kiméréséhez
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • TW Új Generációs Sajtkés
  • Konyhaművész Mérőkancsó 0,5 l-es
  • Kerek Rugalmas Vágólap
  • Mesterfogás Habverő
  • TW Új Generációs Kenyérvágó Kés
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*