Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Rumos szilvás joghurttorta

felvitel dátuma: 2014-01-23 14:21:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1093
részletes recept
Rumos szilvás joghurttorta
Hozzávalók 10 személyre:

A tésztához:

3 db tojás

3 evőkanál liszt

3 evőkanál cukor

1 evőkanál olaj

pici

1/2 cs. sütőpor

Krémhez:

4 dl joghurt

3 dl tejföl

2 dl habtejszín

1 csomag zselatinlap

1 csomag habfixáló

2 dl szilvalekvár

rum vagy rumaroma

1 citrom reszelt héja

2 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál cukor

Díszítéshez:

ostyarudak

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

Kerek tortaformában készítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, sóval, olajjal jól kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, végül hozzákeverjük a fehérjehabot is. Előmelegített 180 fokos sütőben, kapcsos tortaformában, melyet előtte sütőpapírral kibéleltünk, kb. 12 perc alatt kisütjük.

A krémhez a lapzselatint kevés vízben feloldjuk (leírás szerint), majd kihűtjük, és hozzáöntjük a joghurt és tejföl keverékéhez, melyhez hozzáadjuk a cukrokat és a reszelt citromhéjat. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a joghurtos krémhez. 2 felé választjuk a krémet, az egyik fele marad fehér színű, a másikba belekeverjük a szilvalekvár nagy részét  és a rumot.

A piskótát kihűtjük, majd karimát teszünk köré. Megkenjük először szilvalekvárral, majd a rumos szilvás joghurtkrémmel, hagyjuk hűtőben egy kicsit dermedni, végül a fehér színű joghurtkrémet is rákanalazzuk. , majd több órán át hűtjük.

Ha kellően megdermedt, kisebb darabokra vágott ostyarudakkal díszítjük.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*