Tészta:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1/2 cs. sütőpor
Krém:
2 dl tej
5 evőkanál liszt
20 dkg vaj
25 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
rum
Tetejére:
5 kanál darált dió
5 kanál cukor
6 tojásfehérjét a 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, majd a sütőport és a lisztet, megsütjük.
A krémhez a 2 dl tejben az 5 evőkanál lisztet felfőzzük krémnek, 20 dkg vajjal és cukorral kikeverjük, ízlés szerint rumot teszünk bele és végül vaníliáscukorral ízesítjük.
Az 5 kanál diót és 5 kanál cukrot megpörköljük, ha kihült összetörjük.
A tészta tetejére kenjük a kihült krémet és megszórjuk a pörkölt dióval.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.