Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Rumos sárgadinnye leves

felvitel dátuma: 2011-02-08 13:07:26       mai nézettség: 2       nézettség: 2181
részletes recept
Rumos sárgadinnye leves
Hozzávalók 4 személyre:
sárgadinnye: 1 kg
víz: 1 l
cukor: 0.06 kg
citromlé: 2 dl ( illetve ízlés szerint ) 
vaníliás cukor: 1 csomag
liszt: 2 evőkanál
tejszín: 2 dl
rum: 1 dl
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A sárgadinnyét megmossuk majd héját eltávolítjuk és felét felkockázzuk. A másik felét félretesszük.
1 liter vízben elkeverjük a cukrot, citromlét és a felkockázott dinnyét.
Ha felforr átpanírozzuk. Visszatesszük a tűzhelyre és a liszt, tejszín keverékével behabarjuk.
A dinnye másik felét hozzáadjuk, kihülés után hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt a rumot beleöntjük és hidegen tálaljuk.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*