A meggyet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A meggyet rumba áztatjuk és letakarva állni hagyjuk. Robotgép segítségével a Ramát 22,5 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük, majd 4 evőkanál liszttel váltogatva, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporral elvegyített maradék lisztet. A masszát 3 adagra osztjuk. Egy 26 cm-es, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk az egyik adag tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 15 percig sütjük, majd rácsra borítjuk. Ugyanígy még 2 lapot sütünk. Az egyik lap köré karimát pattintunk. A meggyet lecsöpögtetjük és a levét felfogjuk. Az étkezési keményítőt 1 és 1/4 dl rumos meggy lében csomómentesen elkeverjük. A többi meggylevet 2 evőkanál cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a meggy lében feloldott keményítőt és állandó keverés mellett további kb. 1 percig főzzük. Beleforgatjuk a rumos meggyet és 2-3 evőkanál kivételével a tortaformába halmozzuk. A másik lappal befedjük, majd hűlni hagyjuk. Közben a tejszínt a cukorral meg a másik zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhab felét lapáttal a tortára simítjuk. Óvatosan ráillesztjük a harmadik lapot és lazán rákenjük a maradék tejszínhabot. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A mandulapelyhet szárazon megpirítjuk, majd kihűtjük. A karima eltávolítása után 1 evőkanál kivételével a torta oldalára szórjuk. Végül a torta tetejét a félretett meggybefőttel kirakjuk és a maradék mandulapehellyel megszórjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt őrölt fahéjjal meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.