Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Rumos meggytorta

felvitel dátuma: 2016-11-04 11:24:02       mai nézettség: 1       nézettség: 766
részletes recept
Rumos meggytorta
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:

Tészta:  23 dkg liszt, 23 dkg ráma, 20 dkg cukor, 4 db tojás, 1 cs  vaníliás cukor, csipet , ½ sütőpor,

Meggy hozzávaló: 1 pohár meggy, + leve (2,5 - 3 dl  pohár ) 1 dl rum, 4- 4,5 dkg étkezési keményítő Tetejére: 5 dl tejszín vagy (hulla ) 4 dkg mandulapehely,

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

       A meggyet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A meggyet rumba áztatjuk és letakarva állni hagyjuk. Robotgép segítségével a Ramát 22,5 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük, majd 4 evőkanál liszttel váltogatva, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporral elvegyített maradék lisztet. A masszát 3 adagra osztjuk. Egy 26 cm-es, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk az egyik adag tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 15 percig sütjük, majd rácsra borítjuk. Ugyanígy még 2 lapot sütünk. Az egyik lap köré karimát pattintunk. A meggyet lecsöpögtetjük és a levét felfogjuk. Az étkezési keményítőt 1 és 1/4 dl rumos meggy lében csomómentesen elkeverjük. A többi meggylevet 2 evőkanál cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a meggy lében feloldott keményítőt és állandó keverés mellett további kb. 1 percig főzzük. Beleforgatjuk a rumos meggyet és 2-3 evőkanál kivételével a tortaformába halmozzuk. A másik lappal befedjük, majd hűlni hagyjuk. Közben a tejszíntcukorral meg a másik zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhab felét lapáttal a tortára simítjuk. Óvatosan ráillesztjük a harmadik lapot és lazán rákenjük a maradék tejszínhabot. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A mandulapelyhet szárazon megpirítjuk, majd kihűtjük. A karima eltávolítása után 1 evőkanál kivételével a torta oldalára szórjuk. Végül a torta tetejét a félretett meggybefőttel kirakjuk és a maradék mandulapehellyel megszórjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt őrölt fahéjjal meghintjük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*